ABK Bridge Vereniging Amsterdam
6 maart 2015

Het ??? toernooi

Tijdens de laatste drie clubavonden in april (15, 22 en 29) spelen we bij ABK een toernooi voor clubteams, samen met drie andere clubs (ENPS, Ruit en een andere nog te bepalen club). Net als bij de Elffers Beker bestaat een team uit drie 4-tallen. Dit toernooi houden we omdat de bond heeft besloten van de Elffers een parentoernooi te maken. Velen van ons vinden dat jammer. Het toernooi, dat ABK organiseert, is dan ook bedoeld voor spelers die dit jaar 2e klasse hebben gespeeld of voor spelers van gelijk niveau. In tegenstelling tot de Elffers is ons toernooi geen knock-out systeem, maar een halve competitie. Elk team speelt één wedstrijd (van 24 spellen) tegen elk ander team.

Alle wedstrijden worden bij ons gespeeld, twee per avond. We krijgen op die drie clubavonden dus drie clubteams oftewel negen 4-tallen oftewel achttien paren op bezoek. De andere ABKers spelen daarnaast hun eigen lijntje(s).

Het ABK-team is in inmiddels rond en bestaat uit negen paren, dus één extra om afzeggingen op te kunnen vangen. De uitverkorenen zijn:

Miep & Addie
Aris & Gerard
Jeanet & Henk Jan
Anneke & Dick
Anton & Ton
Joke & Carla
Wim & Beniamino

D’r zijn nog een paar open eindjes. Zo zijn we nog op zoek naar een vierde club (HIMBUV en Pegasus-Amstelland hebben afgehaakt). Lukt dat niet, dan zullen we een team formeren met paren uit diverse clubs, een soort all-star-team. Ook wordt er nog gepuzzeld over de puntentoekenning, want uiteindelijk moet er toch een eindstand uitrollen. Het laatste open eind wordt gevormd door de vraagtekens in de kop van dit artikel. We hebben nog geen naam voor ons toernooi, al gonst het al wel van de suggesties, zoals het non-Elffers toernooi, het Alex-toernooi en het ABK Clubteam Toernooi. Heb je een goeie suggestie, laat het weten.


sluiten