ABK Bridge Vereniging Amsterdam
14 april 2015

Het Alex-toernooi

In de zomer van 2014 kreeg Ronald Post het idee om ABK een toernooi te laten organiseren dat de bekerwedstrijden in de Tweede Klasse, zoals de NBB dat voorheen liet verspelen, in ere herstelt. Dat wil zeggen een twaalftal van het ene team neemt het, op basis van viertallen, op tegen een twaalftal van een ander team.

Omdat ABK deze wedstrijd voor het eerst organiseert werd besloten om het aantal deelnemers beperkt te houden. De naam die bedacht werd moest al snel los gelaten worden omdat clubs, die in principe wilden meedoen, in de praktijk geen team op de been kon brengen.
Sinds 1 april is Alex de nieuwe chef in het Witte Huis; om die reden (met toestemming van Alex) en omdat alle wedstrijden in het Witte Huis gespeeld worden is gekozen voor het “Alex-toernooi”.

De clubs die aan de eerste aflevering van het Alex-toernooi meedoen zijn ENPS, Ruit, ABK en een “All Star Team” dat bestaat uit viertallen van ABAC, Ruit en VVGA.
Op 15, 22 en 29 april kruisen deze teams de degens in een halve competitie.

Een speciaal woord van dank gaat naar Leo Zandbelt die veel tijd heeft gestoken in het tot stand komen van deze krachtmeting.

We wensen alle teams van het Alex-toernooi veel plezier en succes.

James Gerritsen


sluiten