ABK Bridge Vereniging Amsterdam
21 december 2015

4-tallen Competitie update

Nu de viertallencompetitie al weer een eind is gevorderd wordt het tijd voor een kleine update over het wel en wee van de diverse ABK teams.

In de tweede divisie spelen ABK 1 en ABK 2. Dit gebeurt vooralsnog met wisselend succes.
ABK 2 startte goed met  o.a. een 11-9 overwinning op de grote broer maar na 4 ruime nederlagen in de laatste 5 wedstrijden moet er voor degradatie worden gevreesd. Na de promotie van Puck, Nick, Mark, Tom en Rob uit de hoofdklasse vorig jaar is er nu een achterstand van 9 VPs op de veilige 9e plek.
ABK 1 (Pieter-Ronald, Olaf-Frans) doet het met 14 VPs gemiddeld vooralsnog uitstekend. Het staat op de eerste plek met 14 VPs voorsprong op nummer 2 Pegasus (met o.a. onze oud wedstrijdleider Rene Stienen).

In de hoofdklasse komen maar liefst 4 ABK teams uit. ABK 3 staat na 8 van de 13 speelronden op een keurige tweede plek. De achterstand op koploper ABC 2 is echter groot zodat een onmiddelijke terugkeer in de tweede divisie voor Andre-James en Gijs-Albert niet waarschijnlijk lijkt.
ABK 4 (Paulette-Ron, Peer-Auke) is dit jaar een stabiele middenmoter. De andere twee ABK teams hebben het zwaar in de strijd tegen degradatie. Voor ABK 5 (Joop-Piet, Rick-Jan) en ABK 6 (Baps-Bert, Leo-Rob) zal het nog een lastige klus worden om zich te handhaven. Bijkomende moeilijkheid is wel dat er dit jaar extra veel teams degraderen omdat de NBB heeft gekozen om de landelijke divisies te verkleinen.

In 1A heeft ABK 7 (Huib-Erik, Enno-Onno) het gemiddelde tot kunst verheven; precies in het midden met 10,00 VPs gemiddeld betekent uiteraard een positie midden in de middenmoot.
ABK 8 draagt helaas de rode lantaarn in 1B en degradatie lijkt welhaast onafwendbaar voor Miep-Addy, HenkJan-Jeanet en Gerard-Aris.
Het negende, ons enige team in de tweede klasse, is na een zwakke start in de top van het klassement beland. Alle kansen zijn daar nog op promotie voor Tom-Anton en Anneke-Dick.sluiten