ABK Bridge Vereniging Amsterdam
17 januari 2017

ABK 1 handhaaft zich in 1e divisie

In het laatste weekend moest het gebeuren voor ABK 1. Na het eerste weekend van de competitie stond het team nog boven de streep, maar na een paar nederlagen dook het team daar weer onder. Wel was de veilige 16e plaats steeds binnen schootsafstand. Na een zwakke zesde dag moest in het laatste weekend zo'n 12 VPs goedgemaakt worden op de nummer 16.
Kansen waren er nog volop, met 2 wedstrijden tegen laaggeklasserde tegenstanders als HEV en de NBB-jeugdselectie op het programma. Al stond ook nog een clash met koploper BC'70 II op het programma. Merel had uitgerekend dat er waarschijnlijk ongeveer 60 VPs nodig zouden zijn in de resterende vijftal wedstrijden (12 gemiddeld).
Nadat het Olaf en Massenzio niet lukte hun twee azen op te rapen in de ontmoeting met HEV werd in de eerste wedstrijd slechts 6,48 VP gescoord. Gelukkig werden beide andere zaterdagwedstrijden ruim gewonnen, waaronder een 18,09 zege op de koploper. Met nog een wedstrijd tegen de NBB-selectie en tegen concurrent Lombard 3 was alles weer in eigen hand. Na een voor ABK gunstig uitgevallen arbitrage (+3 imps in plaats van -13) werd op zondag een 12,03 gehaald tegen de NBB-jeugd waarna in de laatste wedstrijd de beslissing zou moeten vallen. Een overwinning met 14,50-5,50 tegen de Lombard zou sowieso genoeg zijn. De overwinning kwam er, maar het werden slechts 13,97 VPs. Hiermee werden we afhankelijk van de resultaten van Pellikaanhof Allstars en WAC 2. Als een van beide teams zou winnen dan zou het doek voor ABK alsnog vallen. Gelukkig bleek al snel dat deze beide teams verloren hadden. Een veilige 15e plaats dus!!
Alle drie de paren scoorden rond het midden; Merel-Roland (0 IMPS/match), Olaf-Massenzio (-1) en Pieter-Ronald (-3).


sluiten