ABK Bridge Vereniging Amsterdam
21 mei 2017

Russen hacken bekeruitslag

ABK heeft weer de Hoofdklassebekerfinale gespeeld. Het was een bloedstollende finale. Evenals in de voorgaande tradities scoorde ABK het best. Het verschil met de nummer twee was echter marginaal. Douwe kwam evenwel te laat, omdat zijn Tomtom hem in de stad Utrecht verkeerd de weg wees. Dat moet een hack door een buitenlandse mogendheid geweest zijn: de verdenking gaat uit naar Polar Bear. Door deze succesvolle Russische hack kwam Douwe te laat en dat leverde ABK 3 VP straf op. Deze straf was net groot genoeg om achter de US Uil te eindigen. ABK werd in de finale formeel tweede op 2 VP achterstand van US Uil. Onze felicitaties gaan natuurlijk uit naar US Uil, alhoewel de aanvoerder van een andere finalist zich misleid voelde, geheel in de stijl van Mourinho: US Uil is formeel een jongeren-bridgevereniging, maar de gemiddelde leeftijd van hun team lag, volgens deze man, boven de 50.

Met een dergelijk verschil zijn er natuurlijk diverse spellen, die de doorslag gaven, zoals een misverstand van PBS tegen ons tweede viertal, die daardoor een opgelegde 4 Schoppen misten en met de schrik vrijkwamen want die 4 Schoppen bleek in de praktijk onmaakbaar.

De butleruistlag volgt, maar de drie viertallen haalde de volgende scores: ABK 1 (Douwe- Rien, Albert -Gijs) +18, ABK 2 (Baps-Bert, Robert- Patrick) -34, ABK 3 (Erik-Huib, Aris-Gerard) +28. In totaal dus +14, exclusief de straf voor te laat komen.


sluiten