ABK Bridge Vereniging Amsterdam
15 september 2017

Kampioenschap Viertallen voor Paulette's Devils!

Na een bliksemstart, gevolgd door vier wisselvallige rondes plaatsten Paulette en haar Duiveltjes zich als laatste voor de halve finale. Daarin mochten zij het opnemen tegen ABK1 (RommelBAK1), dat echter niet in zijn sterkste opstelling aantrad. Een kolfje naar de hand van de duiveltjes, met 15-5 plaatsten zij zich met gemak voor de finale tegen de mannen van In De 7de Hemel, die hun toppositie waarmaakten en de Stoere Mannen resoluut van tafel veegden (14-6) in de andere halve finale.
In de voorrondes hadden de dekselse Duiveltjes zich nog laten foppen en werden met 18-2 weggespeeld (of was het zand in de ogen strooien). Feit is dat zij hun hoorns extra rood geverfd en de drietand geslepen. Spel na spel haalden zij net een slagje meer of speelden de tegenstanders een slagje extra down. Zes van dergelijke spelletjes leverden 8 imps op. Beide teams scoorden 7 imps op een gemaakt contract waar aan de andere tafel down het resultaat was. Auke maakte het nog spannend door overmoedig 4H te bieden (-1) waar de tegenstanders voorzichtig op 3H (=) bleven steken (kostte 6 imps), maar toen was de koek op.
Na nog drie spellen waar geen droog brood op te verdienen was waren de Duiveltjes en hun Meesteres in de 7de hemel en Viertallenkampioen ABK 2017!
sluiten